Ca să cunoşti mai bine cultura coreeana cel mai bine e să
îi simţi gustul.
Kimbap (김밥) este
un celebru fel de mîncare care mai este numit sushi coreean, care nu este alt
ceva decît orez (밥) „bap” cu umplutură înfăşurat cu alege (김) „kim”. Umplutura
depinde de preferinţele fiecăruia.
Kimbap făcut chiar de mine! |
Pasul 1: Mai
întîi de toate trebuie să facem rost de aceste alge, ele sunt foarte uşor de
găsit în super market de exemplu.
După cum va-ţi
dat seama, al doilea ingredient principal este orezul. Este foarte bine dacă
aveţi acasă un „rice cooker” dacă nu, atunci vă explic cum să pregătiţi orezul
numai bun pentru kimbap.
Pasul 2: Orezul
trebuie să fie spălat în mai multe ape. Proporţia apă-orez este de 3:1. După ce
e gata lăsăm puţin să se răcească. Adăugăm puţin piper negru, sare şi o lingură
de ulei de măsline. Amestecăm foarte bine.
Şunca, castravetele
şi bastonaşele de crabi le tăiem în lung. Aici tăiem şi ridichea.
Ouăle trebuie
să fie zbătute şi se prăjesc ca omleta. După ce se răceşte se taie în felii. Eu
pregătesc aparte o omletă din albuş şi alta din gălbenuş.
Morcovul se
rade în felii lungi, se condimentează cu sare, piper, oţet şi ulei.
Pasul 4: Pe foaia
de alge se întinde foarte bine orezul (0,5 cm). Atenţie! Nu întindem pe toată suprafaţa
algei, dar de la marginea de sus lăsăm un spaţiu de 2 degete. În acest spaţiu pe
alocuri punem cîteva boabe de orez, pentru ca să putem prinde bine alga.
Pasul 5: Pe
foaia de alge cu orez lăsăm de jos un deget şi începem să punem umplutura
noastră. Toate pe rînd.
Pasul 6: Se începe a învîrti din partea cu umplutură. Astfel se
creează un rulou. Se strînge foarte bine!
Atenţie aveţi
nevoie şi de un cuţit foarte bun!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu