vineri, 19 octombrie 2012

Kimbap - bucură ochiul şi hrăneşte stomacul


Ca să cunoşti mai bine cultura coreeana cel mai bine e să îi simţi gustul.
Kimbap (김밥) este un celebru fel de mîncare care mai este numit sushi coreean, care nu este alt ceva decît orez () „bap” cu umplutură înfăşurat cu alege () „kim”. Umplutura depinde de preferinţele fiecăruia.
Kimbap făcut chiar de mine!


 Cum să găteşte un kimbap?
Pasul 1: Mai întîi de toate trebuie să facem rost de aceste alge, ele sunt foarte uşor de găsit în super market de exemplu.
După cum va-ţi dat seama, al doilea ingredient principal este orezul. Este foarte bine dacă aveţi acasă un „rice cooker” dacă nu, atunci vă explic cum să pregătiţi orezul numai bun pentru kimbap.

Pasul 2: Orezul trebuie să fie spălat în mai multe ape. Proporţia apă-orez este de 3:1. După ce e gata lăsăm puţin să se răcească. Adăugăm puţin piper negru, sare şi o lingură de ulei de măsline. Amestecăm foarte bine.







Pasul 3: Pregătim umplutura care trebuie să fie de dorit toată feliată în lung. Nu este o regulă standard pentru umplutură. Pentru umplutură aveţi nevoie de: şuncă, morcov, ridiche, bastonaşe de crabi, ouă, castravete.
Şunca, castravetele şi bastonaşele de crabi le tăiem în lung. Aici tăiem şi ridichea.
Ouăle trebuie să fie zbătute şi se prăjesc ca omleta. După ce se răceşte se taie în felii. Eu pregătesc aparte o omletă din albuş şi alta din gălbenuş.
Morcovul se rade în felii lungi, se condimentează cu sare, piper, oţet şi ulei.

Pasul 4: Pe foaia de alge se întinde foarte bine orezul (0,5 cm). Atenţie! Nu întindem pe toată suprafaţa algei, dar de la marginea de sus lăsăm un spaţiu de 2 degete. În acest spaţiu pe alocuri punem cîteva boabe de orez, pentru ca să putem prinde bine alga.
Pasul 5: Pe foaia de alge cu orez lăsăm de jos un deget şi începem să punem umplutura noastră. Toate pe rînd.





     
Pasul 6: Se începe a învîrti din partea cu umplutură. Astfel se creează un rulou. Se strînge foarte bine!







Pasul 7: Tăiaţi ruloul în felii cu grosimea nu mai mică de un 1 cm. Dacă tăiaţi subţire aveţi şanse ca alga să se rupă.
Atenţie aveţi nevoie şi de un cuţit foarte bun!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu